Translate

utorok 3. mája 2016

Červené víno


     Červené víno nie je len nápoj, ktorý je tak typický pre malokarpatský región ale aj názov série kníh od Františka Hečka. V nasledujúcom článku som sa preto rozhodol zamerať na oba tieto pojmy.


     Začiatok marca som sa vybral do centra vinárskeho regiónu na západnom Slovensku - do Pezinka. V meste sa nachádza veľa pamiatok, pekných budov, kostolov, sôch. Príjemným prekvapením boli voľne pohybujúce sa pávy v parku a pekné fresky znázorňujúce víno. Nepríjemným zase veľké množstvo áut.


Zelená misa = Suchá nad Parnou

     Druhým výletom za vínom bolo do miesta, kde sa odohrával román od spomínaného autora. František Hečko sa narodil v Suchej nad Parnou, o častiach obce v ktorej sa odohráva dej hovorí ako o Zelenej mise a o Vlčindole - Vlčia dolina. Ráz týchto dedín už pomaly stráca svoj vinársky lesk. Obec sa mení na predmestie Trnavy, čo prináša veľa áut, čo komplikuje aj presun po dedine keďže tu nie sú chodníky. Miesto viniča v záhrade sú anglické trávniky s cédrami a tujami. Našťastie stále v dedinke sú pekné miesta pripomínajúce už stratenú dobu.

Insert title here
  • Popisok 1
  • Popisok 2
Photos by Filip Jurovatý

.

1 komentár: