Translate

pondelok 11. februára 2019

Februárový víkend v Skalici a na Morave

Petrov - Plže

Február je mesiacom, kedy počasie na Slovensku je všelijaké. Našťastie je už trošku viac svetla no slnečné lúče sa najlepšie stále docenia za oknom. Vonku stále panuje zima, ktorá vie byť pekná ale spája sa s ňou chlad, vietor a chrípka. Našťastie je to aj mesiac mojich narodenín a tak som využil potenciál pár pekných dni a doprial si aj jeden z prvých výletov. Tento krát to bolo slovensko-české pohraničie.




V piatok 8.februára sme prišli do Skalice. Tu sme najskôr vychutnali chutný obed ubytovali sa v blízkom hoteli a išli preskúmať mesto. V tomto období je oproti letu veľa turistických miest zatvorených, tak sme len prešli múzeum, zamaškrtili na zákusku a prešli sa k rotunde.
Nasledujúci deň bol o spoznávaní nových miest na blízkej Morave. Najskôr to bolo mesto Hodonín, ktoré je úzko späté s Masarykom. Tu sme docenili hlavne malú no aj v tomto čase stále otvorenú ZOO. Za ďalšou atrakciou sme sa vybrali o pár dedín ďalej. V dedinke Petrov majú pekné uličky s vinnými sklepni v časti Plže.

Insert title here
  • Popisok 1
  • Popisok 2
Photos by Filip Jurovatý

S odstupom času keď sa pozriem na tieto dni, tak mi to pripomenie krásne chvíle, kde som sa nemusel naháňať ale načerpal som sily a vychutnal si odpočinok.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára